Energi gel

Du har måske hørt om fænomenet energi gel før, og du kender måske allerede nogen, som benytter det. Men hvad er det egentlig for noget, vi indtager? Hvad smager det af? Hvad skal det gøre godt for, og hvem kan bruge det? Alt dette kan du få svar på i denne artikel, som vil se nærmere på hvad energi gel egentlig kan bruges til. Derudover vil der komme eksempler på gode og billige energi gel, som du kan købe på nettet.

Find billig energi gel »

Hvad er energi gel?

Energi gel er en flydende og meget koncentreret energitilskud, som med fordel kan bruges under diverse træningsforhold. Det smarte ved denne type af energitilskud er, at den kan give længerevarende energi, som ligeledes kan være godt, hvis man træner meget, og derved har brug for noget energi at forbrænde.

Som så mange andre former for kosttilskud, skal energi gel bruges som et supplement til den ellers daglige kost, og må derfor ikke erstatte nogle af dagens vigtige måltider. Energi gel kan bruges som et hurtigt energi tilskud i løbet af dagen, og mellem de store måltider som morgenmad, frokost og aftensmad.

Energi gel har kun et formål, nemlig at give kroppen ekstra med energi. Energi gel skal derfor ikke bruges som en lækker snack, men i forbindelse med hård træning. Det er også på dette punkt, at energi gel adskiller sig fra andre produkter, der indeholder energitilskud. Det vil altså sige, at man ikke kan bruge energi gel, som hvis man eksempelvis har lyst til en energibar eller en energidrik (naturligvis alt efter mærket).

Når man har indtaget en energi gel, er der en del kulhydrater og energi, som finder vej til kroppens blodbaner, hvorfra det kan bruges som brændstof. Dette bidrager til, at man bedre kan yde og præstere i en sportssituation. Ud over at forbedre ydeevnen, kan en energi gel mindske risikoen for muskeltræthed.

Men hvad indeholder en billig energi gel så? Måske er det et af de spørgsmål du brænder mest inde med, og ud over energi, indeholder ene energi gel som sagt også en del kulhydrater. Dog indeholder en energi gel som regel ingen former for fedt, kostfibre eller protein, hvilket er årsagen til, at energi gel fordøjes hurtigt. Hovedsageligt indeholder en energi gel sukker og maltodextriner, der gør en energi gel svarende til en energidrik, bare mindre flydende og uden vand. Nogle energi gel indeholder også koffein, eller andre lignende opkvikkende ingredienser. Der er nogle urter såsom ginseng, der virker på samme måde som koffein, og derved også findes i mange af disse energi geler. Tit findes der også vitaminer i en enerfgi gel, men det er forskelligt, hvilke vitaminer de er i den enkelte energi gel. Det er derfor også vigtigt, at man læser varedeklarationen inden køb, så man er sikker på, hvad ens energi gel indeholder.

Energi gel og træning

Du har måske hørt om fænomenet energi gel før, og du kender måske allerede nogen, som benytter det. Men hvad er det egentlig for noget, vi indtager? Hvad smager det af? Hvad skal det gøre godt for, og hvem kan bruge det?

Energi gel er som tidligere nævnt ideel til sports og motions sammenhænge, og kan give kroppen et ekstra energi-boost. Normalt skal man indtage sin energi gel omkring hvert 20 minut ved hård træning, eksempelvis hvis man er ude på en lang cykeltur, eller hvis man er ude og løbe hvad enten det er på løbebåndet i fitness centeret, eller om det er en frisk løbetur i det fri. Det anbefales dog også, at man kan indtage en energi gel cirka 15 minutter før start, så man er sikker på, at energien fra energi gelen er blevet optaget i kroppen.

Oftest fås denne kosttilskud i form af billige energi gel i en lille smart indpakning, som man nemt kan have med sig overalt. Den er nem at have med i træningstasken, og den kan tilmed være i en lomme, hvis man er på løbetur.

Alle kan stort set benytte sig af energi gel, men det er hovedsageligt atleter eller motionister, der har glæde af den flydende energi. Dog anbefales det, at man skal have for øje, at træne hårdt i over en time, før det kan betale sig, og før det er sundt at indtage energi gel.

Mange sportsudøvere bruger dagligt energi gel som en del af den daglige træning, her tænkes der både på kendte konkurrence deltagere, men lige så meget almindelige sports entusiaster, der har en passion for hårde former for sport.

Normalt vil man allerede kunne mærke energien strømme til dine muskler på kun to til ti minutter. Dette afhænger af, hvem der indtager det, da det handler om, hvor hurtigt din krop kan optage energi. Det smarte ved denne form for energitilskud i form af energi del er i høj grad også anvendelsen af det. Hvis du aldrig har prøvet at bruge energi gel før, og måske er en smule usikker omkring hvordan det føles, og hvordan det bruges, er det i virkeligheden både den nemmeste og hurtigste måde at få ny energi på overhovedet. Energi gel føles let, forfriskende og lækker i munden, og de kan typisk fås i mange forskellige smagsvarianter, så man kan vælger den energi gel med den smag, man bedst kan lide.

Det eneste du skal gøre er, at gøre et kort stop på eksempelvis din løbetur, rive et hjørne af, og klemme den lille poses indhold ind i munden. Dette er gjort på ganske få sekunder, og så er det tilmed ikke nødvendigt, at skylle ned med vand. Dog er der alligevel mange, der blander deres energi gel med vand, så det får en lettere og mere flydende konsistens. Her handler det bare om at finde ud af, hvilken metode man foretrækker. Det skal alligevel siges, at man bør drikke vand umiddelbart før eller efter man har indtaget en energi gel. Kort tid efter vil din krop have rigeligt med energi, som den kan bruge som forbrænding. Alt dette medfører også, at du ikke går sukkerkold under din træning. Hvis kroppen går sukkerkold som følge af hård træning, er man simpelthen nødt til at stoppe med det samme, og på den måde bliver træningen afbrudt.

Det anbefales for folk, der skal løbe en maraton eller et halvmaraton, bør have billige energi gel med på turen. Disse giver nemlig lynhurtig energi, og de kan nemt sidde i buskelinjen. I diverse sportsforretninger og visse steder på nettet, kan man købe energi gel bælter, hvor man nemt kan have et pat stykker siddende i. Sådan et bælte kan være ganske nyttigt, specielt til formål som disse.

Hvor meget energi gel man bør indtage, afhænger fra person til person. Det er meget forskelligt alt efter om man er atlet, om man har højt eller lavt stofskifte, hvad den enkeltes kropsvægt er, og hvilket fitness-niveau man er på. Dette kan man læse meget mere om på nettet, eller hvis man taler med en fagperson om det.

Her køber du energi gel

Måske er du nu blevet interesseret i, at afprøve en energi gel ved din næste træning? Men du ved måske ikke hvor du kan få fat på det henne? Man kan købe energi gel i visse special forretninger og i visse sportsforretninger, men det bedste sted at lede, er på internettet. Her kan du sidde i ro og mag, og finde frem til den energi gel, du finder mest interessant alt efter dine behov, formålet og smag. Der findes nemlig mange forskellige smagsvarianter inden for energi gele, og der er næsten med garanti en smag til alle.

Et godt eksempel på en lækker og velsmagende energi gel er H5 (High5) Energi Gel Plus Rasberry af 38 gram. Denne High5 energi gel er tilsat koffein for ekstra meget energi. Som andre High5 produkter, er denne energi gel sammensat af studier om, hvordan kroppen på bedst mulig vis, optager energi. High5 energi gel er blandt andet kendt for den gode smag, samt konsistens. Alle High5 produkterne er testet igennem for stoffer (WADA), og High5 arbejder hele tiden på, at udvikle alle deres produkter, så de bliver endnu bedre, heriblandt deres energi gel. Denne energi gel indeholder blandt andet maltodextrin, vand, druesukker og frugtjuice. En enkelt energi gel er set på nettet til 12 kroner. High5 energi gel kan blandt andet fås med smag af bær, appelsin, banan, citron, sommerfrugt og æble.

Man kan med fordel købe en hel pakke med energi gel, og på den måde spare flest mulige penge. En kasse med eksempelvis citrus energi gel af 25 styk koster lige nu 219 kroner.

En anden type fra High5 af energi gel er H5 Isogel Sommer frugt på 60 ml. Denne type har ligeledes en lækker smag af frugt, og denne er en blanding af sommerfrugter. Denne form for mix er lavet, så det ikke er nødvendigt, at indtage vand samtidig, og det er heller ikke nødvendigt at blande op. Denne indeholder ligeledes frugtsaft, hvilket High5 er kendt for. De var de første i Europa til at bruge dette middel i deres produkter.

En anden form for energi gel er af mærket Squeezy. Prøv eksempelvis Squeezy Energi Gel Orange af 25 gram. Denne unikke og lærke energi gel er med smag af fersken og appelsin, og er derfor en frisk form for energi tilskud. Denne type smager næsten lige så godt, som et glas saft på en varm sommerdag, og så behøver man tilmed heller ikke at skylle munden efter indtag. Portionspakken er yderst brugervenlig, og kan nemt åbnes, for efter straks at indtage indholdet. Under en konkurrence er denne god at indtage ved omkring hvert 30 minut. Dog skal man i denne forbindelse huske at drikke rigeligt med væske, så man undgår at dehydrere.

Frugtosen i denne energi gel fremmer energitilførslen, uden at blodsukkeret stiger. Den meget lave koncentration af grove partikler gør, at man ikke får ondt i maven, og sikrer tilmed en bedre optagelse af produktet. Denne drik indeholder kun tilsætningsstoffer, der er nødvendige for, at din krop kan optage energien. Det vil med andre ord sige, at den er så naturlig, som overhovedet mulig. Stoffet maltodextrin gør, at energien bliver fordelt over tid, så kroppen ikke optager det hele på én gang. Squeezy energi gel indeholder natrium og kalcium, som er godt for musklerne, og så indeholder denne energi gel ingen former for kunstige sødemidler, gluten eller laktose. Dette produkt er tilmed godkendt til vegetarer. En enkelt energi gel fra Squeezy koster ligeledes 12 kroner.

Squeezys energi gel fås med smag af blandt andet bær, banan, citron, hindbær og appelsin. Et andet velsolgt produkt fra Squeezy er deres Squeezy Nummer Bælte til løb, hvor der er plads til hele otte energi gele. Løbsnummeret kan knappes fast på bæltet, og lige nu er dette smarte og praktiske bælte set på nettet til en pris af bare 89 kroner.

Man kan også prøve et alternativ til Squeezy energi gel, nemlig Squeezy Drikke gel, som er udstyret med selvluk. Der er 120 ml i hver pose, og kan ligeledes nemt haves med på både løbetur, i træningscenteret eller på cykel. Denne type energi gel i form af drikke gel indeholder meget vand, og gør, at kroppen får en hurtigere energitilførsel. Normalt kan man indtage 1-2 af denne type energi gel over 2 timer. Man skal altså ikke benytte det så ofte, som en normal energi gel. Denne type er netop nu set på nettet til en pris af 32 kroner, og har samme gode funktioner for kroppen, som både energibarer, energi gel, energi drik og andet energi kosttilskud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *